Точно тук, сред хълмовете на Сърнена Средна гора, в китното село Могилово, между тези координати е сгушено винарско имение Мидалидаре. Един винен оазис, където с много желание и любов, почит към традициите и уважение към природните дадености създаваме нашите вина. Някои са чували за тях, други са ги опитвали, а трети дори са идвали и са усетили обаянието на Мидалидаре.
Създадохме 42/25 за всички Вас. За да може всеки, по всяко време и от всяко място да се пренесе в Могилово и с няколко глътки да усети любовта, с която допълваме нашите вина. Да вдъхне не само аромата, но и духа на Мидалидаре.
42/25 е вино, което не просто говори с аромата и вкуса си, то е началото на едно вълнуващо пътешествие. Дестинацията е Могилово, но важна е емоцията. А тя започва с чаша 42/25 от мястото, където се намирате, преминава през 42 градуса географска ширина и 25 градуса географска дължина и свършва там, където Вие решите.
Зеленият „Пин“ ни отвежда на трите най-източни лозя в лозов масив Шипката. Там се намират насажденията за 42/25 Совиньон Блан. Комбинацията от глинеста почва, която гарантира правилнoто развитие на лозите, подчертаният температурен диапазон, перфектното изложение и внимателно обмисленото иновативно лозарство осигуряват развитието на разкошни ароматни комплекси у гроздето и по този начин перфектни характеристики на виното.
Жълтият „Пин“ е поставен отново в източната част на лозов масив Шипката, където на три съседни лозя са засадени сортовете Шардоне, Вионие и Совиньон Блан. Белият бленд от серията 42/25 е разкошна комбинация, но тук освен специфичния тероар, голямо влияние оказва иновативното винопроизводство. Трите сорта се винифицират индивидуално и преминават през различни процеси, за да бъдат блендирани и представени на пазара като 42/25 Шардоне, Вионие и Совиньон Блан.
Розовият „Пин“ отново води на изток, но лозовият масив е Дабовец. И, разбира се, гроздето е Сира: най-ярката звезда измежду червените сортове в Мидалидаре. В 42/25 Розе от Сира се преплитат изключителен тероар и два уникални клона лози, които, подпомогнати от внимателно лозарство и правилно винифициране, разкриват големия потенциал на винарната.
25.05.2020 г.