Този уебсайт използва бисквитки, за да Ви осигури най-качествено изживяване
Характеристики
Наименование и произход: Бяло вино, бленд от Шардоне, Вионие и Совиньон Блан "42/25" от България, ЗГУ Тракийска низина, Могилово. Собствени лозя на Мидалидаре. Лозите са засадени на източните склонове на три съседни лозя от лозов масив Шипката.
Сорт: 40% Шардоне, 35% Вионие, 25% Совиньон Блан.
Реколта: 2023.
Обем: 750 мл
Затваряне: Винтова капачка.
Алкохолно съдържание: 13 об.%
Зрялост: Може да се консумира веднага или да отлежава до 3 години.
Дегустационни бележки
Блестящ и чист светложълт цвят с нежни медни оттенъци. 42/25 Шардоне, Вионие и Совиньон Блан разкрива разкошен букет от плодови аромати на жълта ябълка, зряла круша, сочен лимон и червен грейпфрут, подсилени от пищни нотки на бели цветя и елегантен маслено-ванилов тон, резултат от ферментацията в дъб.
В устата виното е леко, свежо и минерално, отлично балансирано и с ясно изразен вкусов аромат на зрели плодове, прасковен цвят и дъбови нотки. Финалът е със средна продължителност, минерален, с маслено-цитрусов послевкус.
Сервиране и комбиниране с храна
Прекрасен аперитив или в съчетание с птиче месо, риба, морски дарове, зеленчуци. Отлично в комбинация с ризото с морски дарове или лек сметанов сос; пица и паста с пиле и зеленчуци; гриловано пилешко със зеленчукова гарнитура; грилована риба, особено по-мазни риби като сардини и скумрия, с гарнитура от свежа салата или зеленчуково пюре; салати с пилешко месо, риба, шунка или сирене.
Препоръчва се поднасяне в чаша за неотлежало Шардоне (високо столче, широк балон, широк отвор) или в стандартна чаша за бяло вино. Препоръчителната температура на сервиране е 9-11°C.
Пътешествията на
Тероар и лозарство
Лозов масив Шипката
Виното се създава на лозето
Винопроизводство