Мидалидаре

Мидалидаре не е просто винарско имение. Мидалидаре е една мечта, превърната в реалност с много труд и търпение, уважение и истинска страст. Едно виждане, че когато хората работят в съзвучие с природните дадености, резултатите са изключителни!

Историята

Годината е 2003-та. Екип от специалисти в областта на винопроизводството се е заел с нелеката задача да свърже традиционното и модерното винопроизводство и да превърне сложното за запомняне име Мидалидаре в синоним на незабравими вина. През 2009г. на пазара са представени първите вина с марка Мидалидаре, които бързо очароват публиката и започват да печелят признания първоначално в България, а впоследствие и на международно ниво. Днес, 10 години след първата реколта, Мидалидаре се нарежда сред уважаваните български винопроизводители и продължава да впечатлява почитателите си както у дома, така и по света. Малката винарна вече е красиво имение, превърнало се в атрактивна дестинация за вълнуващ винен туризъм, предпочитано за пълноценен отдих сред природата с всички предимства на предлаганите балнео и СПА процедури, а вече и в привлекателно направление за спортен риболов.

Винарните

Винарско имение Мидалидаре се намира в един от най-благодатните лозаро-винарски райони на България - Тракийска низина. Разположено сред необятната хълмиста природа в сърцето на Средна гора, село Могилово е дом на две винарни, изградени в двата края на селото и заобиколени от 160 хектара грижливо отглеждани лозя. По-малката винарна, намираща се в западната част на селото, е построена през 2009г. През 2011г. в източния край на селото е изградена втората винарна. С годините двете винарни са модернизирани и разширявани и към момента общият им капацитет е 400 000 бутилки, съответно 150 000 в западната и 250 000 в източната. На територията на източната винарна в момента се изгражда новата база за производство на пенливо вино по традиционен метод, която ще приюти изцяло процеса по създаване на перлите на Мидалидаре.

Лозята

Виното се ражда на лозето. Качествената продукция е предпоставка за създаване на стойностно вино с характер и индивидуалност. Затова грижата за лозята е от първостепенно значение за Мидалидаре. Към момента в имението грижливо се стопанисват 160 хектара лозя. Хълмистият терен дава възможност за засаждане на разнообразие от винени сортове в съответствие с техните индивидуални изисквания, което е основна част от философията на компанията. Засаждането и отглеждането на лозята е предшествано от детайлно проучване на климата и почвения състав на земята. В имението се отглеждат само сортове грозде, които са подходящи с оглед даденостите и тероара и с ясната цел да бъдат усвоени всички тънкости и да се създадат вина с изключителен характер. Червените сортове грозде, които се отглеждат в Мидалидаре са представени от Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Малбек, Мерло, Пино Ноар, Мурведър, Пти Вердо и Пино Мьоние. От белите сортове се отглеждат Шардоне, Совиньон Блан, Пино Гри, Ризлинг, Траминер, Семийон и Вионие.

Компанията

Мидалидаре е компания, отдадена на отговорността да предложи на своите потребители най-доброто, да произведе най-качественото, да направи нещата по най-добрия възможен начин, съобразявайки се с това, с което разполага. Природните дадености са комбинирани с всеотдаен труд през продължителния процес по създаване на неповторими вина. И така година след година, реколта след реколта екипът на Мидалидаре слага името си само под вина с изключително качество. Философията на компанията поставя качеството на своята продукция и удовлетвореността на потребителите на първо място. Основна цел на Мидалидаре е да създаде най-висококачествените, забележителни вина от собствено грозде, да задоволи всеки вкус и да предложи уникално портфолио, което осигурява по нещо за всекиго. В имението не просто се произвежда вино, там се създава страст и желание за превръщането на уникалните дадености във винени класики. Високите идеали изискват отдаденост и целеустременост, а ценностите определят облика на компанията.

Вината

Вината на Мидалидаре са израз на модерния прочит на традицията във винопроизводството. Утвърдените през вековете практики се преплитат със съвременното и иновативно винарство, за да се създадат тероарни вина със собствен стил и неподражаем характер, модерни, елегантни и атрактивни. Това, което прави продуктите на Мидалидаре неповторими, е уникалният микроклимат в Могилово и голямата температурна амплитуда. Тази благодат осигурява оптималното съдържание на киселини в гроздето и е необходимо условие за запомнящия се стил и изключителен потенциал за стареене на вината. Вината на Мидалидаре имат Защитено географско указание (ЗГУ) и са произведени изцяло от собствени лозя.