Този уебсайт използва бисквитки, за да Ви осигури най-качествено изживяване
42/25 Merlot
Характеристики
Наименование и произход: Червено вино "42/25" Мерло от България, ЗГУ Тракийска низина, Могилово. Собствени лозя на Мидалидаре: лозов масив Каралиец.
Сорт: 100% Мерло от Каралиец.
Реколта: 2022.
Обем: 750 мл.
Затваряне: Винтова капачка.
Алкохолно съдържание: 14 об.%.
Зрялост: Да се консумира в рамките на 3-5 години.
Дегустационни бележки
Искрящ, наситен и плътен рубинено червен цвят. Интензивен пикантно-плодов аромат, доминиран от подправкови нотки на черен пипер и карамфилово дърво и сочни плодове, характерни за сорта: черни череши, къпини, цариградско грозде и зряла слива. Елегантен дъбов тон и лек землист нюанс завършват ароматния букет. 42/25 Мерло е сочно и балансирано в устата, с кадифени танини. Тялото е средно плътно, пикантно-плодовият вкусов аромат кореспондира с букета. Финалът е пикантен, с нотки на дъб и черешов конфитюр.
Сервиране и комбиниране с храна
Това пикантно, но свежо Мерло чудесно кореспондира с меки до средно-твърди сирена и крехки червени и бели меса, както и с екзотична кухня, месни яхнии и щедро подправени зеленчукови ястия. Отлично в компанията на спагети с кюфтенца, лазаня и макарони със сирене; пикантни оризови или бобови ястия с пушена шунка или чоризо; печена пуйка; патешко по китайски; задушени ребра; ястия от пилешко, свинско или заешко с плодови елементи. Препоръчва се поднасяне в чаша тип Каберне/Мерло (високо столче, леко стесняващ се към върха голям балон, тесен отвор) или стандартна чаша за червено вино. Препоръчителната температура на сервиране е 16-18°C.
Пътешествията на 42/25 Merlot
Тероар и лозарство
Лозов масив Каралиец
Виното се създава на лозето
Винопроизводство